Nitedals Krudtværk - Diverse - Kruttboks - Nitedals Brunt Sportskrudt - Georg Frölich
![./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-1.jpg](./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-1.jpg)
Foto: www.kvf.no - Finn Olav Olsen - 200 grams boks med Brunt Sportskrudt.
Modell og produksjon
Modell
Nitedals Brunt Sportskrudt - Georg Frölich
Produsent
Nitedals Krudtværk
Tekniske Data
Antall i forpakning
200 gram
Beskrivelse
Brunkrutt er en kruttype, utviklet på 1880-tallet som en variant av svartkrutt. Brunkrutt har et lavere innhold av svovel og inneholder 78 % salpeter, 19 % kull og 3 % svovel. Kullet var dessuten mindre forkullet og mer brunt enn svart. På grunn av sint langsommere brennhastighet var brunkrutt et bedre drivmiddel i kanoner enn svartkrutt. Brunkrutt ble etter hvert fortrengt av røyksvake kruttyper.
Boksen er ca 86mm høy,98mm bred og 45mm tykk.
Flere bilder
![./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-2.jpg](./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-2.jpg)
Foto: www.kvf.no
- Finn Olav Olsen
![./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-3.jpg](./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-3.jpg)
Foto: www.kvf.no
- Finn Olav Olsen
![./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-4.jpg](./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Georg-Frolich-4.jpg)
Foto: www.kvf.no
- Finn Olav Olsen
![./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Klistrelapp-1.jpg](./ammo/ladekomponenter/bilder/Ladekomponent-Krutt-Nitedals-Brunt-Sportskrutt-200gram-Klistrelapp-1.jpg)
Foto: www.kvf.no
- Finn Olav Olsen
- Denne boksen har fått NITEDALS KRUDTVÆRK limt over GEORG FRÖLICH. Frölich solgte seg ut i 1917, og dette kan ha vært en måte å få brukt opp restlageret av etiketter på.